Laat je inspireren

Ontdek meer over Douwe Egberts

Koffiesoorten

Wist je dat wij Nederlanders tot één van de grootste koffiedrinkers van de wereld horen? Dat zijn heel wat kopjes koffie. Per persoon drinken we gemiddeld ruim vier koppen per dag. Waar een klein land al niet groot in kan zijn! Welke koffiesoort is jouw favoriet?

Koffie Aroma

Vind jij de geur van koffie in de ochtend ook zo lekker ruiken? Koffie is een veelzijdige drank die eigenlijk de hele dag door wordt gedronken. Wij vertellen je alles over koffie aroma's.

Wanneer is het Burendag?

In dit artikel lees je alles over Burendag en vind je tips en inspiratie om een geslaagde Burendag te organiseren.

Verschil latte macchiato vs
cappuccino

Het is allebei genieten, maar wat is nu precies het verschil tussen een latte macchiato en een cappuccino? Wij leggen het je uit!

Oreo®* IJskoffie

Waarom eten wij bij een kopje koffie eigenlijk een koekje? Hoe doe je dat met een ijskoffie? In dit artikel een heerlijk recept voor een Oreo®* ijskoffie!

Wat is koffie?

We drinken het vaak dagelijks maar waar komt koffie eigenlijk vandaan? We nemen je graag mee in de wereld van koffie.

Het verschil tusssen Arabica
en Robusta koffiebonen

Wat is nou het verschil is tussen Arabica en Robusta koffiebonen? Wij leggen het je uit!

Hoe kun je het beste koffie
bewaren?

Koffie op de juiste manier bewaren is erg belangrijk voor het behouden van de smaak. Lees hier hoe je jouw favoriete koffie het beste kunt bewaren.

De juiste dosering voor de
lekkerste filterkoffie

Heeft jouw koffie bij elke pot een andere smaak ? Grote kans dat je niet de juiste dosering gebruikt. In dit artikel geven we je graag tips voor het vinden van jouw ideale dosering.

Koffiebonen

Koffie wordt vaak beschreven aan de hand van de kleur van de koffiebonen: licht gebrand, medium gebrand en donker gebrand. Wat zijn de smaakverschillen zijn tussen licht, medium en donker gebrand en hoe zijn deze verschillen ontstaan?

Koffiezetapparaten

Niet elke koffiemachine zet dezelfde kop koffie. Welk koffiezetapparaat het beste bij jou past, hangt helemaal af van je smaak en wensen op het gebied van koffie. Word jij blij van een lungo of cappuccino? Of begin je de dag liever met een espresso? 

Frosty Salted Caramel Ijskoffie

Trakteer jezelf met dit ijskoffie recept op een heerlijke verkoeling tijdens de warme zomerdagen.

Wat is een flat white?

Tegenwoordig zijn de verschillende soorten koffie niet meer op twee handen te tellen. Een van deze soorten is de flat white.