Burendag is dit jaar op 25 september


Wil je Burendag vieren, maar weet je niet wanneer het Burendag is? Burendag is een jaarlijks terugkerend event dat plaats vindt op de 4de zaterdag in September. Dit jaar vieren we Burendag op 25 september. Burendag is een initiatief van Douwe Egberts en het Oranje Fonds en is een dag waarop je gezellig samen komt met je buren en veel mensen iets goeds doen voor elkaar of de buurt. Wil jij graag Burendag organiseren in jouw buurt, maar weet je niet waar je moet beginnen? In dit artikel lees je alles over Burendag en vind je tips en inspiratie om een geslaagde Burendag te organiseren.

 

Burendag sinds 2006

Op 25 september vieren we alweer de veertiende editie van Burendag! Douwe Egberts brengt van oudsher mensen bij elkaar bij een lekker kopje koffie. Die verbinding is alleen niet altijd overal vanzelfsprekend. Uit onderzoek in 2006 kwam naar voren dat de meeste Nederlanders activiteiten met de buurt gezellig en belangrijk vinden, maar het lastig vinden om dit te organiseren. Met Burendag wil Douwe Egberts dan ook nog meer mensen bij elkaar brengen en het contact in een buurt stimuleren. Want als buren elkaar beter kennen, dan verbetert dat het contact door het jaar heen. En dat kan weer het verschil maken voor het woonplezier en de veiligheid in een wijk. Zo kan één dag blijvend effect hebben.

 

Tips voor een geslaagde Burendag

Wil jij graag Burendag organiseren in jouw buurt, maar weet je niet waar je moet beginnen? Nodig je buren dan eens uit voor een lekker kopje koffie! Meedoen is heel gemakkelijk en kan al door een koffiemoment te organiseren voor mensen uit de buurt. Daar is niet meer voor nodig dan wat tafels, stoelen, koffie en misschien wat lekkers. Een koffietafel is de start voor gezellige gesprekken met je buren, maar er zijn natuurlijk tal van andere simpele activiteiten te bedenken. Wat dacht je van een rommelmarkt, samen klussen of heel de buurt bakt. Wat je ook van plan bent, het begint allemaal met goede voorbereiding. Hieronder onze tips voor een goede voorbereiding.

 

  1. Vraag buren mee te helpen, vele handen maken licht werk
  2. Bedenk samen een leuke activiteit en ook direct een locatie waar dit plaats kan vinden
  3. Meld je aan op nl en ontvang een pakket om Burendag nog leuker te maken
  4. Nodig de buurt uit. Dit kan via What’s app of een kaartje, maar het persoonlijk is het leukst
  5. Maak het draaiboek van de dag en vraag buren om te helpen

 

Enthousiast geworden?

Zet Burendag op 25 september in je agenda, meld je aan op burendag.nl en start met de voorbereidingen. Neem ook een kijkje op de Douwe Egberts website voor de heerlijkste Burendag koffies. Ga jij voor een grote pot lekkere filterkoffie of serveer je de buren in een handomdraai een heerlijke verwenkoffie

 

Wil je meer weten over Burendag van Douwe Egberts en het Oranje Fonds en op de hoogte blijven van nieuwtjes? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

 

D.E Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe producten en speciale aanbiedingen? Schrijf je dan nu in voor de Douwe Egberts nieuwsbrief.