Americano

 

Amerikanen houden over het algemeen van minder sterke koffie dan Europeanen. Door die voorkeur hebben ze een eigen koffiesoort in het leven geroepen: de americano. Het verhaal gaat dat de americano zijn oorsprong vindt in de Tweede Wereldoorlog. Amerikaanse soldaten die gestationeerd waren in Italië kregen daar espresso voorgeschoteld. Dit was natuurlijk veel sterker dan de koffie die ze thuis dronken. Daarom werd de koffie aangelengd met wat heet water. De americano was geboren!

 

Wat is een americano?

Een americano is dus eigenlijk niets meer dan een espresso aangelengd met een gelijke hoeveelheid heet water. Door het water bij de espresso te schenken, wordt de koffie wat minder sterk maar behoud je wel een volle smaak. Idealiter schenk je eerst heet water in je kopje en vul je het daarna aan met sterke koffie. De koffie behoudt dan de crema laag. Deze koffie is eenvoudig te maken voor meerdere personen en naar eigen wens sterker of minder sterk te maken.

 

Wat is het verschil tussen een lungo en een americano?

De lungo en de americano worden vaak door elkaar gehaald. Het is qua uiterlijk en hoeveelheid ook ongeveer dezelfde kop koffie. Het verschil zit hem in de smaak. Een lungo wordt met dezelfde hoeveelheid gemalen koffiebonen gemaakt, maar de doorlooptijd is langer. Hierdoor geeft de koffie wat meer smaak en wat meer cafeïne af aan het water. Bij een americano voeg je het water later toe. Zo krijg je een mildere kop koffie.

 

Hoe kun je zelf een americano zetten?

Een americano is super makkelijk te maken. Je hebt alleen een espresso en water nodig. Volg de volgende stappen voor de perfecte americano:

 

  1. Verwarm +- 30ml water tot 92 - 96 °C
  2. Doe het hete water in een koffie kopje
  3. Zet +- 30ml espresso in hetzelfde kopje
  4. Geniet van je americano!

 

Iedereen drinkt zijn koffie op een bepaalde manier. Weet je nog niet wat jouw favoriete koffie is? Doe de smaaktest! Of experimenteer eens met verschillende soorten koffie. Bijvoorbeeld een lungo, cappuccino, latte macchiato of natuurlijk een americano. Nu weet jij waar de americano vandaan komt, wat het verschil met een lungo is en hoe je een heerlijke americano maakt. Genieten!

 

Wil je meer weten over Douwe Egberts koffiebonen en op de hoogte blijven van nieuwe producten? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

D.E Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe producten en speciale aanbiedingen? Schrijf je dan nu in voor de Douwe Egberts nieuwsbrief.