Cappuccino

 

Een cappuccino is misschien wel de bekendste koffievariatie met melk in Nederland. Toch wordt deze koffiesoort op verschillende manieren bereid. Het verschil zit hem in de sterkte van de koffie, de hoeveelheid melk en de hoeveelheid schuim. Hoe maak je nu de perfecte cappuccino? Je leest het in dit artikel.

 

Wat is een cappuccino?

Wenen claimt de oorsprong van de cappuccino en de naam is afkomstig van “Kapuziner Kaffee". Toch is de cappuccino voor ons een Italiaanse koffie, waar deze koffiesoort alleen in de ochtend gedronken. In Nederland kennen we de cappuccino al vrij lang en drinken wij hem gelukkig gewoon de hele dag door. Waaruit bestaat een perfecte cappuccino? Een cappuccino is een espresso met warme melk en melkschuim. Specifieker gezegd, een cappuccino bestaat uit:

  • ⅓ verse espresso
  • ⅓ warme melk
  • ⅓ melkschuim

Gebruik voor jouw heerlijke kop cappuccino bijvoorbeeld de Douwe Egberts Espresso Bonen of Douwe Egberts Intens bonen. Hiermee zet je een heerlijke espresso als basis.

 

Wat is het verschil tussen een cappuccino en een koffie verkeerd?

Een cappuccino en een koffie verkeerd worden nogal eens door elkaar gehaald. Dat is ook niet zo gek want de koffiesoorten lijken veel op elkaar. Het grote verschil tussen deze twee koffievarianten is de melk. In tegenstelling tot de cappuccino wordt bij een koffie verkeerd nauwelijks schuim gebruikt. De samenstelling van een koffie verkeerd is dus ⅓ espresso en ⅔ warme melk.

 

Zo maak je de perfecte cappuccino

Gebruik volle melk voor een goede, stevige schuimlaag op je cappuccino. Met de volgende stappen maak jij een echte Italiaanse cappuccino:

 

  1. Maal de koffiebonen op een fijne maalstand
  2. Stel de koffiesterkte in richting maximale stand
  3. Schuim volle melk op, bijvoorbeeld met een melkopschuimer
  4. Zet de espresso
  5. Schenk de verwarmde melk en het melkschuim bij de espresso

 

Een cappuccino is in Nederland een zeer bekende en geliefde koffiesoort. Nu weet je ook hoe je de perfecte cappuccino maakt. Ben je er nog niet achter wat jouw favoriete koffievariant is? Doe onze smaaktest. Dan maak jij binnen de kortste keren heerlijke koffievarianten voor jezelf en je familie.

Wil je meer weten over Douwe Egberts koffiebonen en op de hoogte blijven van nieuwe producten? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

D.E Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe producten en speciale aanbiedingen? Schrijf je dan nu in voor de Douwe Egberts nieuwsbrief.