Flat white


Een espresso of cappuccino kennen we allemaal. Maar wat is een ‘flat white’ en hoe maak je deze koffiesoort? Hij wordt gezien als het broertje van de latte macchiato, maar dan verfijnder en sterker. Kom alles te weten over de heerlijke flat white koffie!

 

Wat is een flat white?

Veel mensen doen graag een beetje melk in de koffie. Of koffie bij de melk. Een belangrijk verschil! Het laatste maakt de koffie namelijk minder bitter. Een flat white koffie is opgebouwd uit drie delen. Een espresso shot, een flinke scheut warme melk en om hem af te maken een klein laagje schuim.

 

Flat white recept

Wil je zelf een flat white maken? Volg dan de stappen hieronder en je huisgemaakte flat white is klaar om te serveren!

Stap 1: zet zo’n 30 ml sterke koffie, bijvoorbeeld met Espresso bonen of Intens bonen.

Stap 2: verwarm ongeveer 100 tot 130 ml melk. Let op: de melk mag niet koken!

Stap 3: giet de verwarmde melk over de warme koffie

Stap 4: maak een laagje schuim met een melkopschuimer.

Stap 5: schenk een dun laagje schuim over de melk. Je eigen gemaakte flat white is nu klaar om te drinken!

 

Flat white vs. cappuccino

Een cappuccino wordt gemaakt met meer schuim en minder melk. Een flat white wordt gemaakt met een klein beetje schuim en verwarmde melk. Hierdoor ontstaat een fluweelzachte laag zonder belletjes. Daarnaast heeft een flat white een sterkere koffiesmaak dan een cappuccino.

 

Wil je meer weten over Douwe Egberts koffiebonen en op de hoogte blijven van nieuwe producten? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

D.E Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe producten en speciale aanbiedingen? Schrijf je dan nu in voor de Douwe Egberts nieuwsbrief.