Lungo

 

De soorten koffie die je vandaag de dag in een koffietentje kunt bestellen, zijn niet meer op twee handen te tellen. Zo kun je elke keer kunnen genieten van een andere smaakbeleving. Thuis kun je dit gelukkig ook met de koffiebonen van Douwe Egberts. Probeer bijvoorbeeld eens een café lungo. Dat is een wat grotere, heerlijk smaakvolle kop koffie.

 

Wat is lungo koffie?

De koffiesoort lungo heeft zijn naam te danken aan de tijd die nodig is om hem te maken. Lungo betekent in het Italiaans namelijk lang. Deze koffiesoort is als het ware een lange espresso. Voor de bereiding van een lungo gebruik je dan ook dezelfde hoeveelheid koffie als bij een espresso.

 

Het verschil zit hem in de hoeveelheid water die je gebruikt. Voor een lungo raden we je aan om twee keer zoveel water te gebruiken in vergelijking met een espresso. Je gebruikt er natuurlijk ook een groter kopje voor. Ook kun je het beste de koffie wat grover malen omdat de doorlooptijd langer is en de hoeveelheid water groter. De lungo is door zijn lange doorlooptijd wat bitterder van smaak. Het is dus een kop koffie boordevol smaak!

 

Wat is het verschil tussen een café lungo en een café americano?

Een lungo en een americano zijn, als ze eenmaal gezet zijn, niet zo makkelijk uit elkaar te houden. Beide zijn kopjes zwarte koffie. Als je kijkt naar het bereidingsproces kun je een lungo en een americano wél goed uit elkaar houden. Bij een lungo wordt meer water gebruikt voor dezelfde hoeveelheid koffie. Bij een americano wordt er achteraf heet water aan een espresso toegevoegd.

 

Hoe kun je zelf een café lungo zetten?

Om de perfecte lungo te maken volg je een paar eenvoudige stappen. Ben je nog op zoek naar de koffiesmaak die het beste bij jou past? Doe onze  ! Om een goede lungo te zetten is de verdeling van de cremalaag en de sterkte van de bonen belangrijk. Pak het juiste glas en stel je koffiezetapparaat goed in. Met de volgende stappen maak je de klassieke lungo met een bonenmachine:

 

  1. Maal de koffiebonen op een grovere maalstand;
  2. Stel de koffiesterkte in op de gemiddelde of lage stand;
  3. Zet de lungo.

Nu je weet wat een lungo is en weet wat het verschil is met een americano, zet je met gemak een heerlijke lungo voor jezelf. Maak daarbij gebruik van de koffiebonen van Douwe Egberts. Ga bijvoorbeeld voor onze verfijnde bonen of onze aroma rood bonen. Daarmee maak je altijd heerlijke koffies. Wil je lekker variëren? Probeer dan ook eens Douwe Egberts Intens bonen of Douwe Egberts Aroma Variaties Mocca bonen.  

Wil je meer weten over Douwe Egberts koffiebonen en op de hoogte blijven van nieuwe producten? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

D.E Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe producten en speciale aanbiedingen? Schrijf je dan nu in voor de Douwe Egberts nieuwsbrief.