Slow coffee

 

Slow coffee is helemaal hip in de wereld van koffie. Barista’s in diverse koffietentjes zetten het op de kaart en er worden steeds meer manieren bedacht om het te maken. Echter is deze soort koffie voor veel mensen nog onbekend. Wat is slow coffee precies en hoe wordt deze gemaakt? Je leest het hieronder.

 

Wat is een slow coffee?

Slow coffee is eigenlijk niets meer dan langzaam gezette koffie. Je kunt deze koffiesoort op verschillende manieren maken. Zo kun je slow coffee bijvoorbeeld maken met een french press, ook wel cafetière genoemd. Bij deze methode schenk je hete water over de gemalen koffie. Je laat het een aantal minuten staan en perst daarna de koffie naar de bodem en het water naar boven. Je houdt heerlijke smaakvolle koffie over.

 

Een andere methode is de chemex methode. Deze langzame methode zorgt voor een heerlijke zachte smaak. Net als bij een snelfilter koffiezetapparaat wordt er heet water over de gemalen koffiebonen geschonken. Het hete water druipt heel langzaam door de koffie en door het speciale filter heen. Hierdoor krijgt de koffie een volle, zachte smaak. Omdat het doorlopen langer duurt dan bij andere koffiesoorten is het water langer in contact met de gemalen koffie. Hierdoor krijgt de koffie uiteindelijk zijn volle smaak en intense aroma’s.

 

Hoe kun je zelf een slow coffee zetten?

Er zijn een aantal dingen van belang bij het maken van slow coffee. Per methode verschilt de bereidingswijze maar we zetten hier toch wat belangrijke dingen op een rijtje:

 

  • Gebruik nooit kokend water. Kokend water kan de gemalen koffie verbranden en dat doet af aan de smaak. Water van tussen de 80 en 90 graden Celsius is ideaal.
  • Het zetten van een kop slow coffee duurt ongeveer 3 tot 5 minuten, afhankelijk van de methode die je hanteert.
  • Probeer verschillende methodes uit om jouw favoriete koffie te ontdekken.
  • Maak gebruik van geschikte bonen. Bijvoorbeeld Douwe Egberts Verfijnd.

 

Slow coffee leek misschien alleen geschikt voor echte koffiekenners. Maar in dit artikel heb je gelezen dat het eenvoudig te maken is. Probeer eens een slow coffee te zetten. Je zult versteld staan van de smaken die je proeft. Ben je nog op zoek naar jouw favoriete koffie? Doe dan de  !

 

Wil je meer weten over Douwe Egberts koffiebonen en op de hoogte blijven van nieuwe producten? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

D.E Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe producten en speciale aanbiedingen? Schrijf je dan nu in voor de Douwe Egberts nieuwsbrief.