< terug naar het overzicht

Latte Art Zwaan

Moeilijkheidsgraad: 
Coffee_scale_hard.png

Stapsgewijs leggen we je uit hoe je een Latte Art Zwaan kunt maken. Bekijk de tutorial van onze barista en ga aan de slag! 

Wat heb je nodig?

  •  Middelgrote mok
  •  1 kopje espresso
  •  100 ml volle melk
  •  Melkkannetje
  •  Melkopschuimer of steelpannetje

Bekijk hier de video

down-chevron.png

Stap voor stap

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1.png

Espresso zetten

Begin met het zetten van een kopje verse Douwe Egberts Espresso. Heb je een apparaat waarmee je een dubbele espresso kunt zetten doe dit dan! Door een sterke espresso te gebruiken krijg je een mooie donkerbruine laag waardoor je het hartje extra goed ziet! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Melkschuim maken

Latte Art begint natuurlijk bij het gebruiken van een perfecte melkschuim. Gebruik volle melk voor een dik en lekker melkschuim. Giet de melk in een melkkannetje en schuim de melk op. 

Tip! Heb je geen stoompijpje? Dan kun je natuurlijk ook melk opschuimen in een steelpan of een melkopschuimer gebruiken. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Walsen en tikken

Voor het creëren van de Latte Art is het van belang dat je gebruik maakt van een melkkannetje. Door het melkschuim in het melkkannetje te walsen en de luchtbellen uit het melkschuim te tikken krijg je een mooi egaal melkschuim. Dit is een essentiële stap in de Latte Art creatie! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Start met schenken

Kantel het kopje met de espresso erin en schenk vanaf ongeveer 8 cm hoogte. Terwijl je schenkt, schud je zijwaarts om een rosetta te maken. 

Maak de zwaan

Schenk nu aan de zijkant van de rosetta helemaal naar beneden. Wacht even. En ga langzaam naar de buitenkant. Ga met een lichte boog naar boven en eenmaal boven, maak je een klein hartje: de kop van de zwaan.

Wauw! Je bent een échte thuis barista! Is het nog niet helemaal gelukt? Blijf dan oefenen met onze handige Latte Art tutorials.

Heerlijke D.E Café koffie om te gebruiken

Meer Latte Art

D.E Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe producten en speciale aanbiedingen? Schrijf je dan nu in voor de Douwe Egberts nieuwsbrief