Zo recycle je D.E koffiecups


Recycle jouw Douwe Egberts koffiecups! Lever je gebruikte D.E capsules in bij een van de 400 Blokker-filialen in Nederland of laat ze recyclen via het online Terracycle-programma. Bekijk hieronder hoe je dat doet.

blokker-logo.png

D.E koffiecups recyclen bij de Blokker

Het enige wat jij hoeft te doen, is je koffiecups verzamelen in de gratis recyclezak van Blokker en deze inleveren in de winkel. Onze partner Blokker recyclet de capsules en de koffie vervolgens. Volg onderstaande stappen om je koffiecups via een Blokker-winkel te recyclen.

Blokker-Step-1 (1).png

Stap 1

Verzamel je Douwe Egberts koffiecups in een stevige plastic zak en zonder gaatjes zodat hij niet kan lekken.

Blokker-Step-3 (1).png

Stap 2

Lever je volle tas met koffiecups, nadat je hem goed hebt dichtgemaakt, gratis in bij de kassa van Blokker. Vind hier jouw dichtstbijzijnde Blokker!

terra-logo-green.png

D.E koffiecups online recyclen via TerraCycle

Het enige wat jij hoeft te doen is je koffiecups verzamelen en opsturen naar TerraCycle. De recycling is tweeledig: niet alleen de aluminium cups worden gerecycled, maar ook de koffie wordt gescheiden en gecomposteerd. Het aluminium wordt omgesmolten waarna er nieuwe producten van worden gemaakt, zoals een frame voor een fiets. Volg onderstaande stappen om online via TerraCycle je koffiecups te laten recyclen.

DE-Recycling-Step-1 (1).png

Stap 1

Verzamel je Douwe Egberts koffiecups in een tas of doos naar keuze.

DE-Recycling-Step-2 (1).png

Stap 2

Vraag een verzendlabel aan. Voor elke volgende zending heb je een nieuw verzendlabel nodig.

DE-Recycling-Step-3 (1).png

Stap 3

Verzamel minimaal 200 koffiecups. Verzend dan het pakket gratis.

DE-Recycling-Step-4 (1).png

Stap 4

Plak het verzendlabel op de doos.

DE-Recycling-Step-5 (1).png

Stap 5

Breng de doos met de koffiecups naar het dichtstbijzijnde UPS pakketpunt. Wij verzorgen de verzendkosten.

Veelgestelde vragen


Heb je een vraag over het recyclen van je D.E koffiecups? Stel 'm gerust. Om het makkelijker te maken, hebben we de meestgestelde vragen alvast voor je verzameld.

Vragen en Antwoorden

Waarom gebruiken wij aluminium voor onze koffiecups?

De capsules van Douwe Egberts zijn gemaakt van aluminium, omdat dit materiaal de koffie het best beschermt tegen licht en zuurstof. Daardoor blijven de koffie-aroma’s optimaal bewaard. Daarbij is aluminium oneindig recyclebaar, wat bijdraagt aan onze ‘zero waste’-ambitie.

*Douwe Egberts neemt deel aan het Blokker-recyclingprogramma en TerraCycle-programma, omdat Douwe Egberts het recyclen van aluminium koffiecapsules belangrijk vindt. Wij streven ernaar dat er in Nederland zoveel mogelijk capsules worden gerecycled zonder dat er disproportioneel veel andere bewegingen ontstaan. Wij dragen het Blokker- en TerraCycle-programma dan ook een warm hart toe. In de tussentijd blijft Douwe Egberts werken aan een oplossing via het PMD- of restafval en zijn wij in gesprek met verschillende partijen om het percentage gerecyclede cups omhoog te krijgen. Het recyclingprogramma van Blokker valt onder de verantwoordelijkheid en aansprakelijkheid van Blokker, idem dito voor TerraCycle.

D.E Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe producten en speciale aanbiedingen? Schrijf je dan nu in voor de Douwe Egberts nieuwsbrief.